4444 Duası Okunuşu ve Anlamı
24 Temmuz 2024

4444 Duası Okunuşu ve Anlamı

4444 Duası

4444 duası, makalemize konu olan 4444 duası aslında Salat-ı Tefriciyye duasıdır. Bu dua, çok önemli işlerin gerçekleşebilmesi ve gelecek musibetlerden korunmak için okunur. Ayrıca, baş edilemeyen musibetlerin gitmesi için de 4444 defa okunur.

Salat-ı Tefriciyye

Salat-ı Tefriciyye okumak isteyenlere, ilmi adabına uygun olarak gerçek anlamda havasını yazacağız. Hayırlı bir dilek ve murat için niyet edildiğinde, muhlis bir kalp ve iyi bir niyetle ilk olarak normal bir namaz abdesti alınır. Ardından gusül abdesti alındıktan sonra tekrar namaz abdesti alınır. Arabi ayın ilk haftasında, perşembeyi cumaya bağlayan bir gecede, yani herhangi bir Arabi ayın ilk perşembe gecesinde yatsı namazından sonra olan bir saat dilimini seçmek uygundur. Daha güzel olması istenirse, gece yarısından sonra başlaması önerilir.

4444 Duası Okuma

Salat-ı Tefriciyye okunmasına başlamadan önce misk, amber ya da gül yağından bir tütsü yakılması uygundur. Dua okunacak yerin temiz ve güzel kokması da gereklidir. Bu, Salat-ı Tefriciyye'nin adapları arasındadır. Okuma sırasında temiz ve beyaz giysiler giyilmesi, misvak kullanılması, ağızın temiz olması ve karnın çok tok olmaması önemlidir. Bütün bunlar, isteğin kolay bir şekilde yerine gelmesi için büyük katkı sağlar. İlk olarak Allah rızası için iki rekât namaz kılınır. Tövbe ve istiğfar ettikten sonra, kalpten niyet edilir ve dil ile kendi kulağı duyulacak şekilde söylenerek tekrar edilir. Bu işlemler kıbleye karşı oturularak yapılır.

4444 Duası

Salat-ı Tefriciyye'yi okurken tesbih kullanmaya özen gösterilir. Tek bir oturuşta en az 400 adetten aşağı okunmamalıdır. Gücü yeten kişiler günlük 1000 kere okusun. Beşinci günün gecesi 444 defa daha okunur ve dilek üç kere tekrar edilir. 4444 duası, yani Salat-ı Tefriciyye, iki ucu keskin bir kılıç benzeri olmasına dikkat edilmelidir. Kötü bir şey için ve olmayacak bir şeyin gerçekleşmesini direterek okunması, okuyanı manevi hayal kırıklığına ve maddi zarar verebilir. İstenilen dilek gerçekleşmeyebilir.

4444 Duası, Salat-ı Tefriciye Okunuşu

Allahümme salli salaten kamileten ve sellim selamen tammen ala seyyidina Muhammed'inillezi tenhallü bihilükadü ve tenfericü bihil'kürabü ve tükda bihil'havaicü ve tünalü bihir'regaibü ve hüsnülhavatimi ve yüsteskalğamamü bivechihil' kerimi ve ala alihi ve sahbihi fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli ma'lumin lek.

Salat-ı Tefriciyye Anlamı

Allah’ım! Senin Efendimiz Hazreti Muhammed’e kusursuz salat ve rahmet, mükemmel bir selam ve selamet vermeni dileriz. O peygamber ki, onun hürmeti ve bereketine düğümler çözülür, sıkıntılar, bela ve kederler yine onun hürmetine açılıp dağılır. Hacet ve istekler onun hürmeti için yerine getirilir. Amaç ve maksatlara onun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar onun hürmetine görülür. Hazreti Muhammed'in şerefli yüzü hürmetine buluttaki yağmur istenir. Allah’ım, Hazreti Muhammed'in ehli beytine, ashabına her göz kırpacak kadar bir zamanda, her nefes alacak zamanda, sana malum olan varlıklar sayısı kadar salat et.

4444 Duası Faydas

Bir mümin, çok önemli bir işinin yapılması veya devamlı bir belanın ortadan kalkması için Salat-ı Tefriciyye'yi 4444 defa okur. Hiç şüphesiz Cenab-ı Allah, kulunun niyet ettiği o şeyi o kişiye nasip eder, muradına eriştirir. Günlük 41 defa okuyan kişinin kalbinden Allah-ü Teâlâ derdi giderir. Gelecek belaları ondan uzaklaştırır. İşlerini kolaylaştırıp, rızkını bol eder.

4444 Duası Tam Bir Niyetle

  • Günlük 100 defa okuyan maksadına ulaşır, arzu ettiği şeye sahip olur.
  • Günlük 100 defa okumaya devam eden kimse, hatır ve hayalinde olmayan şeylerin sahibi olur.
  • İdam mahkumu bile olsa her gün 4444 kere okuyanı Allah-ü Teâlâ'nın izniyle idamdan kurtulur.
  • Hastaya okunmaya devam edilirse, Allah-ü Teâlâ'nın izniyle şifa bulur.
  • 4444 Duası, Allah-ü Teâlâ'nın izniyle her türlü düşmanın şerrinden kurtulmak için okunur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şans Duası Okunuşu ve Anlamı

Şans Duası Okunuşu ve Anlamı

Yemek Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Yemek Duası Türkçe Okunuşu ve Anlamı

Siğil Duası Okunuşu ve Anlamı

Siğil Duası Okunuşu ve Anlamı

Dil Bağlama Duası Okunuşu ve Anlamı

Dil Bağlama Duası Okunuşu ve Anlamı

Borç Duası Okunuşu ve Anlamı

Borç Duası Okunuşu ve Anlamı

Güncel

Tesbih Duası Okunuşu ve Anlamı

Tesbih Duası Okunuşu ve Anlamı

Güncel

Evlenmek İçin Dua Okunuşu ve Anlamı

Evlenmek İçin Dua Okunuşu ve Anlamı

Hz Yunus' un Duası ve Fazileti

Hz Yunus' un Duası ve Fazileti

Nasıl Dua Edilir?

Nasıl Dua Edilir?

Kısmet Açma Duası Okunuşu ve Anlamı

Kısmet Açma Duası Okunuşu ve Anlamı

Şirinlik Duası Okunuşu ve Anlamı

Şirinlik Duası Okunuşu ve Anlamı

Salavat Duası Okunuşu ve Anlamı

Salavat Duası Okunuşu ve Anlamı

Hastalık Duası Okunuşu ve Anlamı

Hastalık Duası Okunuşu ve Anlamı